Duurzaam werken

Duurzaam werken

Bewust omgaan met de natuur en de omgeving is voor Bloemig vanzelfsprekend. Wij vinden dat iedereen en ieder bedrijf een steentje moet bijdragen aan het verbeteren van de wereld om ons heen. Wij werken op de volgende gebieden aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen:

INKOOP
Bloemig werkt zo veel mogelijk met bloemen en planten van ‘t seizoen; net als bij groenten en fruit zijn seizoensbloemen mooier, sterker en met minder energie geproduceerd. Seizoensbloemen zijn van betere kwaliteit en mooier om te zien, hebben een langere levensduur en voor de klant een aantrekkelijke prijs.

Bij het inkopen van bloemen en planten geven wij de voorkeur aan Hollandse kwekers, en geven wij regionale kwekers voorrang aan verderweg gelegen kwekerijen. Zo halen wij onze rozen onder andere uit Berkel en Rodenrijs en Delfgauw.

Bij Bloemig gaat de kwaliteit voor de prijs; liever iets duurder en van goede kwaliteit, dan goedkoop en minder mooi, goed of houdbaar. Hiermee zorgen we ook voor het voortbestaan van kwaliteitskwekers en -groothandels; we willen immers in de toekomst onze klanten ook een vol assortiment bieden.

Het grootste gedeelte van het basisassortiment bloemen van Bloemig (o.a. rode en witte rozen, gerbera’s, lelies en diverse bladsoorten) zijn voorzien van het milieukeurmerk MPS-A. Indien gewenst kunnen wij ook volledig duurzame boeketten leveren.

DISTRIBUTIE
Bloemig streeft ernaar haar assortiment met zo weinig mogelijk reiskilometers in te kopen. Wij kopen het grootste gedeelte van het assortiment in via één groothandelscentrum; de reiskilometers van en naar Delft worden beter benut door met een volle auto te rijden.

Bij het inkopen van bloemen en planten geven wij de voorkeur aan Hollandse kwekers, en geven wij regionale kwekers voorrang aan verderweg gelegen kwekerijen. Hoe minder ver de bloemen hebben ‘gereisd’, hoe beter ze ook van kwaliteit zijn.

Wij rijden in een bestelbus met een emissiearme dieselmotor voorzien van een roetfilter. Ook de bloemen worden door de bezorgdienst bezorgd in een bestelbus met een emissiearme dieselmotor voorzien van een roetfilter. De bezorgdienst bezorgt de bloemen altijd in een logistiek handige route.

VERPAKKINGSMATERIAAL
In de winkel worden de producten ingepakt in recyclebaar folie. Deze folie is gemaakt van de polypropyleen; dit product is volledig recyclebaar en na verbranding blijft geen restafval over. Indien gewenst kunnen cadeaus ook worden verpakt in papier.

AFVAL
In de winkel wordt het afval gescheiden ingezameld: GFT, plastic, papier en restafval.

OMGEVING
Bloemig werkt mee aan projecten waarbij het bloemistenvak onder de aandacht bij jonge mensen wordt gebracht. Zo staan wij ieder jaar op Delft on Stage, bieden wij plaats aan stagiaires en vinden wij het leuk om mensen te leren bloemschikken!